Fietsroute Meulwaeter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*  Start bij station Kruiningen/Yerseke. het station linksaf richting oost.

*  Bij de T-splitsing op het eind van de Stationsweg linksaf  de spoorwegovergang over de Capelleweg in. Aan het eind van deze weg ligt aan de linkerkant het perceel Zanddijk.

*  Aan het eind van de Capelleweg linksaf de Zanddijk op. Hier ligt aan de linkerkant aan de spoorlijn het perceel t Spoor.

*  Rechtdoor rijden en de spoorlijn oversteken. Hou het fietspad links van de Zanddijk aan. Aan het eind van de Zanddijk de weg oversteken en linksaf slaan. Hier het fietspad aan de rechterkant volgen. Het viaduct over de A58 oversteken. Deze weg helemaal volgen tot aan een T-splitsing.

*  U bent nu bij de zeedijk. U gaat hier linksaf de Kanaalweg in.

*  Dan linksaf de Hansweertsestraatweg in.

*  Op de T-splitsing linksaf de Groeneweg inslaan.

*  Rechtsaf de Klaverweg in. Hier ziet u aan de rechterzijde het perceel Kruisweg.

*  Doorrijden en aan het eind van de Klaverweg rechts de Sandeeweg inrijden.

*  Bij een kruising bijna aan het eind van deze weg gaat u links de Sluisweg in. Aan het eind van deze weg ligt aan de linkerkant het perceel Witte Hoek. U kunt hier via een trapje de zeedijk opgaan. Hier heeft u een mooi uitzicht over de landerijen en over de Westerschelde.

*  Blijf de weg volgen en aan uw linkerkant kunt u een klein stukje de Langeweg ingaan.

*  Terug naar de Sluisweg en deze vervolgen.

*  Aan het eind van de Sluisweg, bij de molen rechtsaf de verkeerslichten kruisen en aan de andere kant van de weg gelijk weer rechtsaf slaan.

*  Richting Den Inkel volgen.

*  Dan linksaf de Blauwhoefseweg in.

*  Rechts de Zwarteweg in. Hier vindt u het perceel de Visvijver.

*  Rechtdoor blijven gaan en wat verder ligt het perceel Sluishoek. Een stukje rijden tot voorbij het gemaal en u heeft een prachtig overzicht over deze twee percelen.

*  Verderop gaat de Zwarteweg over in de Polderweg. En deze gaat weer over in de Inkeldijk. Bij de gedenksteen voor de watersnood ramp gaat u linksaf en blijft daarmee de Polderweg volgen. U kruist hier de Blauwhoefseweg en wat verderop vindt u perceel Polderweg aan uw linkerzijde.

*  Vervolg de Polderweg en aan uw rechterkant kunt u een onverharde, doodlopende  weg op rijden. Aan de linkerkant ziet u wat verderop het perceel t Poldertje. Aan het eind van de weg komt u bij perceel Kadijk. En u begrijpt dat u, om de route te vervolgen, weer dezelfde weg terug moet.

*  U rijdt weer door op de Polderweg. Aan de linkerkant  hoeve t Meulwaeter. U gaat hier linksaf de Hogenakkerweg in. Aan uw rechterhand ziet u perceel t Slagschip.

*  Doorrijdend ziet u links na de watergang perceel Vogelzang.

*  Rij terug naar de Polderweg en sla deze links in. Links van u ligt nu t Slagschip en aan de rechterkant ziet u perceel t Poldertje.

*  De weg vervolgend ziet u ook aan uw rechterhand perceel Van Houte.

*  Aan het eind van de Polderweg gaat u linksaf Luchtenburg in en rijdt onder het viaduct van de A58 door.

*  De N 289 oversteken en dan linksaf richting Oostdijk volgen. Blijf parallel rijden aan de N 289.

*  Voor het viaduct bij de A 58  maakt de weg een bocht naar rechts. Dit is de 1e Vlietstraat. Volg deze weg.  U passeert een kruising en daarna maakt de weg een scherpe bocht naar links.

*  Hier gaat u de Witte Steeweg in.

*  Recht van u is een doodlopende weg; de Stierhoekseweg. Ga deze in. Bijna aan het eind vindt u perceel Stierhoek.

*  Rechtsomkeerd!

*  Wie nu zo onderhand genoeg gezien en gefietst heeft, gaat naar rechts en vervolgt de Witte Steeweg. Aan het eind van deze weg bij de T-splitsing naar links de Donkere weg in. Aan het eind hiervan naar rechts en voor de spoorwegovergang naar links. U bent weer bij station Kruiningen/Yerseke. Eind van de tocht.

*  Wie er nog niet genoeg van heeft, gaat vanuit de Stierhoekseweg terug naar links en slaat linksaf weer de 1e Vlietstraat in.

*  Bij de dijk rechtsaf de dijk op en bovenaan onmiddelijk naar rechts. Steek de Inundatieweg over en rij rechtdoor richting zeedijk. Bovenop de dijk hebben we weer een geweldig uitzicht over de Oosterschelde.

*  We rijden dan terug naar de Inundatieweg en die gaan we rechts in. De inundatieweg gaat over in de Olzendedijk. Deze uitrijden

*  Bij de T-splitsing dMolenweg linksaf het fietspad op en dan rechtsaf de Molendijk oversteken.

*  Rechtsaf de Grintweg in en bij de T-splitsing de Zoutewegeling in.

*  Bijna op het eind van de wegeling grazen links koeien. Naar keus kunt u nog een stukje doorrijden. U treft er een prachtig oud landschap aan. Of anders gaat u terug naar de Grintweg.

*  De Grintweg volgen tot de Zweedijkse weg. Hier linksaf de Vlakeweg in.  Aan het eind links Reeweg op.

*  Bij de Sequoiahof  (die u kunt bezoeken) linksaf de Kanaalweg in. Pas hier op voor het verkeer.

*  Blijf de Kanaalweg volgen. Op een gegeven moment ziet u aan de linkerkant de zgn. Landschapcircels.

*  U slaat de weg langs het kanaal rechts in. U ziet onder u de A 58.

*  De eerste weg linksaf. Dit is de Kerseweg. Deze weg brengt u bij de Zanddijk.

*  U gaat linksaf de Zanddijk op. Na enkele honderden meters begint een fietspad. Volg dit fietspad op de Zanddijk. We gaan weer over de A 58.

*  Na ongeveer een kilometer bevindt zich een spoorwegovergang. Voor deze overgang slaat u rechtsaf. Na vijfhonderd meter bent u weer op het station Kruiningen-Yerseke aangekomen.